Skip to main content

Pengubahsuaian Rumah di Puncak Alam

Jenis rumah : Teres 2 tingkat

Skop kerja : 

1) Penambahan ruang belakang berbumbung

2) Kerja kayu - set kitchen cabinet dan built in wardrobe

3) Pemasangan lampu & kipas

4) Pemasangan tangki tambahan di belakang

5) Pemasangan accessories tandas 


Sebenarnya, rumah ini masih dalam proses pengubahsuaian. Tetapi disebabkan PKP 3.0 ni maka tergendala progress kerja di rumah ini. InshaAllah kami akan kongsi bila rumah ini siap. 

















 

 

P/S- Berminat nak buat rumah di atas tanah sendiri ? Mahu servis buat pelan ikut kemahuan sendiri? Boleh hubungi kami di  :-

Comments

  1. bagus ada lakaran perpspektif dulu sebelum pembinaan. senang untuk tn rumah. terbaik

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kitchen Cabinet Bawah RM10,000

Untuk membuat kabinet dapur, ia bergantung kepada tuan rumah, berapa peruntukan yang sanggup dikeluarkan untuk mendapatkan dapur idaman. Walaupun dapur bukanlah ruang yang paling besar dalam kediaman, tetapi ia merupakan salah satu ruang yang paling penting di dalam rumah. Bukan sahaja sebagai tempat penyediaan makanan tetapi boleh menjadi ruang berkumpul di kalangan keluarga terutama sekali jika meja makan turut diletakkan berhampiran atau di dalam dapur. Set kabinet dapur boleh mencecah puluhan dan ratusan ringgit tau. Jangan terkejut pula. Semuanya bergantung kepada "budget." Memandangkan rata-rata yang hubungi kami untuk buat kabinet dapur adalah golongan muda yang masih bujang, ada yang baru berkahwin, jadi sudah tentu peruntukan untuk memiliki dapur menawan agak ketat. Jadi kita akan bagi consultation mengikut budget tuan rumah. Berikut ialah kabinet-kabinet dapur yang Alpha S Studio hasilkan di bawah harga RM10,000.   TTDI Adina, Shah Alam Table top : Sol

Makeover Dapur dan Tandas di Shah Alam

Hai, sekadar nak berkongsi satu projek comel dari Alpha S Studio. Kalau nak diikutkan, biasanya kita nampak rumah flat macam tak secantik kondominium kan. Saiz pun kecil, dalam 600sqft. Tapi, kalau kita berkemampuan untuk mengubahsuai keadaan dalaman rumah, kita mesti boleh dapat suasana rumah yang selesa untuk kita duduki. Terutama sekali untuk pasangan yang baru kahwin yang belum ada keluarga yang besar. Nanti apabila keluarga dah semakin berkembang, kalau pindah rumah, rumah yang dah diubahsuai ini bolehlah disewakan dengan harga berpatutan kan. Sedikit highlight untuk rumah ni. 1) Penukaran semua pintu sedia ada. 2) Penukaran semua tingkap 3) Pengubahsuaian kemasan dapur & tandas. 4) Minor repairing works Dapur Memandangkan dapur ni saiz nya sangat comel, kami memang cadangkan penggunaan kemasan jubin berwarna putih saiz 1’ x 2’ kaki untuk mengelakkan ruang tersebut nampak sempit. Pada asalnya client mahukan pintu kitchen cabinet yang glossy (berkilat) da

Pengubahsuaian Dalaman Rumah di Residensi Desamas, Danau Kota

 Assalamualaikum. Hai semua!  Harini kami nak berkongsi hasil kerja di Residensi Desamas, terletak di Danau Desa. Skop kerja kali ini melibatkan beberapa perkara seperti : 1) Pemasangan siling plaster 2) Pemasangan lampu dan kipas 3) Pemasangan cermin dinding 4) Pemasangan kitchen cabinet 5) Pemasangan grill pintu hadapan.  Sekadar  nak berkongsi sedikit lah perbezaan menyiapkan kerja di rumah baru di musim pandemik ini berbanding dengan menyiapkan kerja sewaktu sebelum pandemik. Menyiapkan kerja di musim pandemik ni, apabila melibatkan apartment baru dengan Management Office yang sedikit strict , semua kontraktor yang buat kerja di bangunan ni harus akur dengan rules & regulation yang ditetapkan. Sebagai contoh, pekerja yang akan buat installation harus mempunyai salinan swab test terbaru. Kiranya kalau lebih 6 bulan tu, tak valid. Kena buat baru. Lain bangunan dan lain Management Office, lain lah kerenahnya.  Jadi disini kami nak nasihatkan pada mereka yang bakal mendu